Memasak dan membuat experimen pada resepi adalah hobi ku....kadang2 jadi kadang x jadi...yg penting cuba lagi, klu percubaan pertama gagal..x semestinya percubaan yg kedua gagal juga ia tentu lebih baik dari yg pertama...jgn putus asa...cuba lagi dan cuba lagi ..... blog ini mengandungi resepi tradisi,moden satu malaysia,china,jepun,korea,indonesia,india...yg penting Halal...ok AKHIR KATA MASAKLAH DENGAN MENGGUNAKAN KREATIVI ANDA DAN TIDAK SEMATA MATA BERGANTUNG PADA RESEPI .....K GUD LUCK.....
Monday, August 16, 2010
Sate Padang
20 ke 30 Cucuk sate
1.500gram daging ,ayam,lembu,atau kambing
2.100grm kcng tanah
3.20 biji cili padi
4.20 biji lada hitam
5.kicap ABC
6.2 ulas bawng merah kecil
7.1 biji limau nipis
CARA PEYEDIAAN KUAH
Greng kcg tnpa myk sesudah mask ,blender bersama cli padi n
lada hitam msukkan
Dlm bekas perah limau n msuk kn kicap abc gaulkan ngan air
mengikut cita rasa anda
SATE
Potong kiub sebesar ibu jari perap brsama kicap ABC 15 minit
cucuk n bakar
Boleh dihidangkan bersama nasi impit.
AKHIR KATA MSAKLAH GUNAKAN KREATIVITI ANDA BUKAN LAH
BRGANTUNG PADA RESEPI.............................SELAMAT MENCUBA
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment